|
| Råvaror |
 |
|
 |
Råvaror som vi använder (Och absolut inte använder)!
Allantoin: det viktigaste och mest aktiva ämnet i Vallörtsrot. Det främjar hudens egen läkeprocess, används vid eksem, psoriasis och svårläkta sår.
Aloe-Vera: är fuktbindande, lugnar, lenar och hjälper huden att regenerera. Det är bakteriedödande och mycket bra för att läka solskador och brännsår.
A-Vitamin: vårdar och motverkar inflammationer samt skyddar mot skador som de fria syreradikalerna förorsakar.
Bivax: ger konsistens i salvor, cerat och läppbalsam. Det är skyddande och täpper inte till porerna, verkar lugnande på irriterad hud och är uppmjukande.
Carraghentång: ett naturligt gelémedel från rödalger. Fuktighetsbevarande, och i shampoo gör det håret mjukt och ger en naturlig balsameffekt.
D-Panthenol: B5-vitamin. Det är fuktbevarande och påskyndar celltillväxten, vilket ger en snabbare läkning vid acne, brännskador, sår o.s.v. Lindrar klåda och infektioner i t.ex. hårbotten.
E-Vitamin: motverkar oxidation av oljor och fetter, hindrar uppkomst av fria syreradikaler, förebygger rynkbildning och stimulerar blodcirkulationen.
Glycerin: urvinns ur vegetabiliska fetter och oljor. Fuktbevarande och mjukgörande.
Karotin: betakaroten från gula och gröna växter som omvandlas till A-vitamin. Välgörande för eksem-, torr och trött hud, samt i solskyddsprodukter. Hjälper till vid nybildningen av celler i huden.
Lanolin: ullfett från får. Det är närande, mjukgörande och skyddande. Mycket bra för torr hud och självsprickor.
Mandelolja: klassisk hudvårdsolja. Absorberas lätt och gör huden mjuk, len och smidig.
MF Och VE Emulgator: naturligt vegetabiliskt emulgeringsmedel som framställs av mjölksyra och veg. stearinsyra.
Parabener: konserveringsmedel. Det mest välundersökta och använda kons.medlet. Fullt nedbrytbara i naturen och går att stoppa i munnen. Har E-nr. 214-218.
Sesamolja: en hållbar och fin olja, mycket använd som solskydd och för att ge huden en fin brun färg. Solskyddsfaktor 2 ungefär.
Sheasmör: påskyndar läkning, är svagt infektions- och inflammationshämmande. Det har en naturlig solskyddsfaktor på 2-3.
Silkesprotein: när silkeslarven har lämnat pupporna och blivit en vacker fjäril, tas pupporna tillvara och ur dem tillverkas silkesprotein. Det är fuktighetsbevarande och ger en silkeslen mjukhet.
Tistelolja: absorberas lätt av huden. Är en ”torr” olja som är bra för fet hud. Innehåller mycket fleromättade fettsyror och F-vitamin.
Rapsolja: mycket, mycket bra olja vid torr och känslig hud. Nästan som cortison, men utan cortisonets biverkningar.
Vegetal: emulgator (det ämne som ”binder” ihop olja och vatten och gör att det blir en kräm) som är gjord efter ekoprinciper. Det är helt vegetabiliskt, utvunnet från majs och kokos.
Mineraloljor: Används inte i dessa produkter!
Paraffin: en blandning av kol och väte som erhålls efter destillation av råolja. Hindrar bl.a. upptagningen av fettlösliga vitaminer såsom A, D, E, F, och K-vitamin.
Vaselin: en blandning av kol och väte som erhålls ur återstoden vid destillering av fotogen(!). Dessa oljor används mycket i salvor, cerat, krämer och som smörjmedel till maskindelar som inte får rosta. De är billiga att använda och naturligtvis mycket, mycket miljöförstörande.
Ja, det var lite information om råvarorna. Saknar ni något är ni välkomna att höra av er |
 |
|
|
 |
| ...är tom |
 |
|
|
 |
Storsäljare |
 |
 |
| 01. | Pärlor, pumpaformade Turkoser | | 02. | Pärlor, South Sea Shell, svarta | | 03. | Pärlor, Snöflingeobsidian kuber | | 04. | Pärlor, Phoenix Jaspis | | 05. | Pärlor, Regnsbågs Jaspis droppar | | 06. | Pärlor, Rhodonite kuber | | 07. | Pärlor, Staurolite coins | | 08. | Smokey Quartz, sexkantig rice | | 09. | Pärlor, Regnbågsjaspis kuddar | | 10. | Aloe-deo |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|